A hullámok között – személyiségfejlesztő, önismereti pszichodráma csoport (2021.aug/szept)

A hullámok csak távolról szelídek és szépek…M

Most megnyílt Magyarország, nyílik a világ…de hullámok jönnek és hullámok mennek…hiába tanultunk meg úszni, nem erre készültünk…alig van idő levegőhöz jutni. Két hullám között pihenünk, tanulunk és felkészülünk, de az idő nem elég, máris itt a következő! Minden hullám más, csak egy dolog állandó, a küzdelem: alighogy felérünk, indulunk is lefelé…fentről ellátunk messzire, itt a siker, a remény, látjuk az irányt, de csak egy pillanatra, lent olyan elesettek és kiszolgáltatottak vagyunk, csak sodródunk, keressük az a kiutat újra meg újra.  Ha nem vigyázunk, átcsapnak a hullámok a fejünk felett… A hullám ereje ijesztő, de ha gyorsan reagálsz, s ki tudod használni a pillanat adta lehetőséget, kiszörfözhetsz a veszély-zónából, s talán még élvezed is.

A pandémia rengeteg nehéz helyzetet hozott és felerősítette azokat a problémákat, amelyek amúgy is velünk voltak: bizonytalanság, döntésképtelenség, életveszély, pánik, félelem, depresszió, összezártság, izoláció, magány, szorongás, agresszió, szunnyadó konfliktusok, új ellentétek…ezeknek a megoldás nem könnyű, nem egyértelmű vagy könnyebb mondani, mint csinálni…szinte napról napra megdolgoztatja az önismeretünket, olyan intenzitással, hogy segítség nélkül elveszve érezhetjük magunkat a problémák háborgó tengerében.

A járványhelyzet elmúlik, a problémák maradnak, hacsak nem dolgozol magadon. Biztosan nem csak rajtunk múlik minden, de dolgozni igazán csak magadon tudunk.

Az igazi kérdés, hogy dolgoznál-e a vírus hozta nehézségekkel? Vagy éppen fejlődni szeretnél a pandémia ellenére? Szeretnél úrrá lenni mindennapi problémáidon, dolgozni elakadásaiddal és nehézségeiddel? Szeretnéd megtalálni saját válaszaidat? Megismerni önmagad? Néha nem érzed jól magad abban, amit csinálsz, de nem tudsz rajta változtatni? Szeretnél úrrá lenni indulataidon? Vagy túlcsordulnak az érzelmek, s beleesel mindig ugyanabba a csapdába? Esetleg megvan a megoldás, de valami mindig visszatart és nem tudsz elindulni az úton?

Jelentkezz a 2021 augusztusban/ szeptemberben induló csoportunkba és kezdj el dolgozni magadon az önismereti pszichodráma segítségével, hogy jobban tudj reagálni a külső kihívásokra is!

A csoport célja:

Fejlődni vágyó, aktuális vagy régi problémaikra/ elakadásaikra megoldást kereső felnőtteknek szeretnénk támogatást nyújtani ahhoz, hogy megtalálják saját válaszaikat, jobban eligazodjanak érzéseikben, helyére kerüljenek a dolgok a lelki világukban. Az önismereti pszichodráma olyan csoportos, személyiségfejlesztő módszer, mely a belső lelki tartalmak, élmények, konfliktusok megjelenítésén keresztül hat. Lehetőségünk van a sajátunkétól teljesen eltérő, más szerepeket (barátunk, párunk, kollégánk, főnökünk, apánk, anyánk stb) kipróbálni, spontánnak és kreatívnak lenni. Azzal, hogy számunkra vagy csoporttársunk számára fontos emberek szerepeit időlegesen magunkra vesszük, közelebb kerülünk saját és a másik indítékainak, belső valóságának megértéséhez, jobban megértjük működésünket és az empátiánkat is fejlesztjük.

Önismereti pszichodráma csoportunkban a munkát a klasszikus pszichodráma módszertana szerint végezzük, egyéni- és csoportjátékok, sok mozgás és beszélgetés segítségével. Általában havonta egy hétvégi napon dolgozunk. 15 alkalommal találkozunk, a folyamat kb. 15 hónapig tart.

Érdeklődésedet jelezd mielőbb a csoport vezetőinél az alábbi elérhetőségeken, hogy megbeszéljük az egyéni ismerkedős elbeszélgetés időpontját:

Bélai Balázs emailcím belaibalazs@gmail.com, +36-70-454-5015; Csepregi Kinga emailcím kingus911@gmail.com, +36-20-396-8875

Helyszín: Budapest.

FONTOS: Érdemes hamar jelentkezni, hiszen a csoport maximális létszáma 12-16 fő!

Lépj ki a vízből és jelentkezz hozzánk!

Jelentkezz hozzánk és lépj ki a vízből!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s